Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice
POMEMBNO: Prošnja za sprejem v članstvo AK ALC Lesce
Saturday, 23 May 2015
V zadnjih nekaj letih nismo formalno sprejemali članov kot določa statut aerokluba. Zato prošnja vsem pridruženim članom, ki so  k nam pristopili skozi možnost plačila članarina + nalet -100+200 eur. 
Moram povdariti, da vsi ti  pravno formalno niso člani temveč jim klub omogoča koriščenje letenja po klubskih cenah. Res prosim vse, ki so pristopili skozi plačilo v zadnjih  3-4 letih, da napišejo kratko prošnjo in bomo stanje tako lahko uredili.

Vse prispele prošnje bomo obravnavali na junijski seji UO aerokluba

Janez Polenec
Predsednik AK ALC
 
Aleš Janša na OS
Wednesday, 20 May 2015
Mladi jadralec Aleš Janša (AK ALC Lesce)
(OPENSOARING, 19. Maja 2015, besedilo in fotografije Niko Slana, uredil Milan Korbar)


Aleš Janša

Kdo je Aleš Janša? Mladenič, ki je pogosto na letališču v Lescah, ki ima za seboj že nekaj jadralskih izkušenj, ki smo ga jadralci srečali pred dvema letoma na jadralskem taboru v Livnem, lani je bil na državnem prvenstvu v Szatymazu na Madžarskem pomočnik Borisu Žoržu in tudi letos bo v enaki vlogi na evropskem prvenstvu v Rietiju v Italiji.
A ve kdo še kaj več?

 
Dijaki in dijakinje iz Gimnazije Moste (LJ) leteli v Lescah
Monday, 18 May 2015
Dijaki in dijakinje iz Gimnazije Moste (LJ) leteli v Lescah
(OPENSOARING, 18. maja 2015)V AK ALC Lesce so, za večjo prepoznavnost jadralnega letenja na svojem področju, že pred nekaj meseci, na informativnih dnevih za osnovnošolce, na eni od kranjskih srednjih šol postavili jadralno letalo in delili informativno gradivo. Minulo nedeljo pa so, na pobudo Bora Hojsa, dvanajstim dijakom in dijakinjam iz ljubljanske Gimnazije Moste, predstavili jadralno letenje. Več o zanimivem doživetju, bodo dijaki in mentorji v prihodnjih dneh povedali sami, saj so dogodek pospremili s fotografijami in videom. Zatrjujejo, da jim je bilo letenje, ki sta jim ga kot učiteljici letenja omogočili Tanja Pristavec in Danice Černe, zelo všeč.

 
Lovro Grčar na Opensoaring
Tuesday, 12 May 2015
Lovro Grčar – povezal letenje in šah
(OPENSOARING, 11. maja 2015, besedilo in fotografije Mojca Zupan)Tu v Lescah, kjer se je travnik kar čez noč odel v živo rumeno barvo regratovih cvetov, v najlepšo preprogo za ta letni čas, sva se srečala z Lovrom, najstnikom, ki je želel prvomajske počitnice izkoristiti za letenje. Pri postavljanju športne kamere GoPro na pokrov kabine blanika, da bi posnel svoj let, mu je pomagal prijatelj Žiga. Zanimivo je bilo opazovati njuno zagnanost, veselje in pričakovanje.
»Kaj, če bi to naredili vi, ali ne bi raje vi, a boste vi?« je izstrelil Lovro, olikano, hitro in nič kaj po letališko, kot bi mu dal prezahtevno domačo nalogo. So to tri vprašanja ali eno? Vi, mi, jaz, ti, midva bova, sva ponovila osebne zaimke in se dogovorila za pogovor.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 7 - 12 od 156
© 2018 AK ALC Lesce